Tijd

#TIJD


Wie kent het liedje niet? Time after time. Hoewel de tekst enigszins wel van toepassing kan zijn in deze tijd, is het niet waar ik meteen aan denk.


Time after time, vooral in de periode van #quarantaine is tijd heel belangrijk geworden. Hoe deel jij je tijd in? Hoe zorg jij ervoor dat jij niet in een tijdloop terecht komt, waarin jij constant hetzelfde doet. Een meeting dat doorgaat, een stuk dat "gewoon" af moet? Iedereen die thuiswerkt, of gewoon op kantoor werkt, maakt dat toch mee. Maar hoe zorg jij ervoor dat jij niet in een tijdloop terecht komt? Of hoe zorg je er samen voor dat je niet in een tijdloop terecht komt? Als virtueel assistent loop ik daar soms ook tegen aan. Hoe beter gebruik te maken van tijd.Time after time.


Hierbij 3 (thuiswerk) tips om niet terecht te komen in zo een loop:

- Meeting - Bekijk de agenda en vraag de voorzitter om daar een x-aantal minuten aan te koppelen. (extra tip: als de agenda is toegezonden, stel de vraag meteen. Scheelt tijd);

- Meeting - zorg voor je eigen goede voorbereiding. Zo kan je concrete vragen stellen n.a.v. de agenda en is het ook handig voor de notulist. Of stel je vraag voorafgaand per mail.;

- Thuiswerker - Afhankelijk van de werkzaamheden, geef jezelf de nodige pauze. Sta op, loop even weg van de computer en geef je ogen de rust. Hierdoor krijgen niet alleen je ogen, hersenen en handen rust, maar je gehele lichaam. Probeer in de paar minuten pauze ook te rekken en strekken. Op YouTube zijn er verschillende filmpjes beschikbaar.


Het belangrijkste is dat jij jezelf even de rust geeft, zodat je optimaal aan het werk kan gaan. En let op elkaar!


#quarantaine #virtueelassistent #persoonlijkassistent #personalassistent #eventplanner

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven