Different

“In order to be irreplaceable one must be different” #quote #CocoChanel #passie


Een female leader met een vrij krachtige quote. Iedereen in haar eigen beroep heeft ermee te maken. Je bent ook anders dan alle andere #virtueelassistenten. Iedereen heeft zijn eigen talent en dat maakt het vak zo mooi. Maar hoe belangrijk is zo een quote eigenlijk? Hoeveel impact heeft het en wat kan je eruit halen?


Ja, je moet ook anders zijn. Anders val je ook niet op! En hoe maak je onderscheid? Ik ken VA’s die hun kracht gevonden hebben op het financiële stuk en andere die zich sterk maken voor branding. Elke opdrachtgever heeft zijn eigen vraag en daar past nog altijd een goede VA bij. Op elke potje, past nog steeds een deksel. Kunnen inderdaad meerdere deksels zijn, want inhoud van het potje kan elke keer anders zijn.


Als PA of VA geef je een stukje van jezelf weg. En daarmee bedoel ik niet dat je letterlijk een deel van jezelf weggeeft. Je geeft aan wat jouw kennis is; als jij leert, kan je iemand ook iets nieuws leren. Zo bouw je een band op met je klant en bouw je vertrouwen op.


Maar hoe dan? Een korte uitleg; Een ondernemer ziet zijn groei, wilt graag groeien van A naar het liefs D. Groei is mooi en het feit dat je het strategisch ziet is top. Maar soms vergeten wij de stukken ertussen (de B’tjes en C’tjes) en dan kom ik, soms met miljoenen vragen en soms maar één. Ik help de ondernemer te komen waar zij wilt zijn, door aan te vullen wat zij op dat moment nog niet ziet of door tijdsgebrek niet lukt. Dat is wat mij onderscheidt van de anderen. Iedere VA heeft zijn eigen kracht en kunde en dat maakt ons zo goed in ons werk. Wij zijn specialisten in ons eigen vak en daarom zijn wij #onmisbaar. ⠀


Maar het grote verschil is, iedereen is anders Elk mens benadert een situatie op hun eigen manier. Het maakt ook niet uit hoe jij je theorie geleerd hebt, het gaat erom hoe jij de theorie toepast op werk of in je leven.


Dat maakt het grootste verschil, hoe jij de wereld benadert, help en ziet. Met de wereld bedoel ik uiteraard een ondernemer, maar voel je vrij het in te vullen. Door de combinatie van de passie en alles op je eigen, goede praktische manier te doen, maak je jezelf #irreplaceable.


#virtueelassistent #personalassistent #witharti #different #irreplaceable #onmisbaar #specialist #helpelkaar

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven