top of page
Blog: Blog2

Focus

Zoals mijn instagram bericht het al zei: Waar ligt je focus? Als ondernemer ligt je focus op groei, verrijking en je core business. Maar het komt met enige regelmaat voor dat je focus niet daar ligt, maar meer op de overige onderwerpen/zaken die je tijd in beslag nemen.


Er zijn natuurlijk verschillende manieren op je focus weer terug te brengen voor een ondernemer of assistent. Ik ben laatst geïntroduceerd aan de Pomodoro techniek. En nee, ik heb het niet over de tomaat, maar over de time-management techniek die je kan toepassen.


Hoe werkt het? En wat je heb je nodig? Je hebt een timer nodig en je to do list.

De techniek zelf is simpel. In theorie geeft de techniek aan dat je 25 minuten nodig hebt om 1 taak af te ronden. Dus 1 taak per 25 minuten en daarna neem je een pauze van 5 minuten. Zorg wel dat jij je belangrijkste taak bovenin hebt geplaatst.


Na je ontspannen pauze begin je nogmaals aan de focus van 25 minuten en houd je pauze van 5 minuten. Dit mag je maximaal 4 maal doen, dus 4x de pomodoro techniek uitvoeren. Je bent dan ongeveer 2 uur bezig geweest en flink wat taken kunnen afvinken of een grote taak. Je kan dus nu een pauze houden van 10-15 minuten.


Uit onderzoek is gebleken dat het allemaal te maken heeft met het cognitieve proces, namelijk aandacht. Als jij je complete aandacht besteedt aan een onderwerp voor 25 minuten, jij je brein compleet gebruikt. Na de 25 minuten is het even non-actief.

De techniek helpt je brein bewust te worden van een manier van denken maar helpt vooral tegen afleidingen. Je bent in een soort van in constante gesprek met jezelf, want je brengt je focus constant terug naar je taak. Dus geen uitstelgedrag, meer focus, meer overzicht, structuur maar vooral houdt jij jezelf gemotiveerd.


Dit werkt natuurlijk het beste als je niet teveel te doen hebt op een dag. Als ondernemer heb je meerdere petten op en lukt het wellicht niet altijd om je te concentreren op 1 taak.

Daarom kan een flexibele personal assistent of virtueel assistent een uitkomst voor je zijn.


Samen kunnen wij werken aan de groei van je bedrijf zonder dat jij daar tijd voor hoeft in te leveren.


#virtueelassistent #personalassistent #focus #witharti #pomodorotechniek #givemeyourtodolist #flexibeleinzet

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven