Give me your to do list

Klinkt zo hard, als je het zo leest. Give me your to do list? Maar het is totaal niet zwaar bedoeld.


Veel ondernemers, eenmanszaken of grotere bedrijven, kunnen de neiging hebben om veel dingen zelf te doen of naast zich neer te leggen. Omdat je er gewoon weg geen tijd voor hebt. En dat snap ik ook, je wilt je concentreren op je bedrijf, je business. Maar alles erom heen kan ervoor zorgen dat je geen tijd hebt voor je business.

Am I making any sense? Niet alleen een ondernemer heeft hier last van, maar het kan ook zo voorkomen dat een zzp'er of een VA teveel hooi op zijn vork neemt.


Wat doe je dan? Er zijn genoeg opties beschikbaar. Vandaag bespreken wij part one, van de serie #GIVEMEYOURTODOLIST. Om zo meer helderheid te verkrijgen in je werkzaamheden en/of alles erom heen. Dat verschilt natuurlijk per persoon. Maar de essentie is wel, dat de ondernemer meer tijd wilt voor zijn focus op zijn business. (ik zeg zijn, maar bedoel daar ook een haar mee ;) ).


Probeer aan het einde van de dag, de dag erna voor te bereiden. Pak bijvoorbeeld 10 punten, deze 10 punten dienen morgen afgehandeld te worden. Of 5 punten, geef jezelf in elk geval wel een redelijk aantal punten om te behandelen voor de dag erna en stel je prioriteiten. Zo heb je de belangrijkste punten voor de dag van morgen al gereed en werk je al met minder stress. Je hebt de dag al voorbereidt en weet wat je ongeveer te wachten staat. Als ondernemer weet je dat een element of surprise bestaat, maar voor een deel ben je voorbereidt.


Is je todo lijst toch te lang, of heb je hulp nodig? Flexibel hulp of hulp of afstand? Bespreek de mogelijkheden voor het inzetten van een PA of een VA. Je kan mij bereiken via mijn website.


#todolist #givemeyourtodolist #hulp #afstand #personalassistent #virtueelassistent #virtualassitant #witharti #tijd


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven