Happy International Womensday 2020

Gisteren was het International Women's Day en hun campagne voor dit jaar is #EachforEqual. Gelijkheid voor de vrouw in 2020 en in de toekomst. Helaas zijn wij nog lang niet waar wij zouden kunnen zijn. Het is nog steeds een work in progress.


Gelijkheid is niet een persoonlijk issue, maar ook een zakelijk issue. De hashtag #EachforEqual komt voort uit de notie Collective Individualism. Wat houdt Collective Individualism in? In het kort: Het inzetten van de kwaliteit van één individu voor het collectief.


Hoe vertaalt dit zich? Het erkennen van de kwaliteiten van werknemers dat ingezet kan worden in het voordeel van het bedrijf. Het gaat er ook om, dat het bedrijf het goed vindt dat een individu succes heeft binnen het bedrijf.


In het bedrijfsleven wordt het succes van een vrouw niet altijd als een succes gezien. Helaas maken velen mee dat hun mening niet meetelt bij beslissingen. Daarom wordt het tijd dat de vrouwen actie ondernemen voor hun eigen successen. Of dat in een onderneming is of in functie. Wij als vrouwen mogen onze meningen, acties, strategieën en advies laten horen. Deel je ervaringen en strubbelingen. Hiervoor is lef en zelfvertrouwen nodig. Maar met de rest van de vrouwen in backup, is dat zeker haalbaar!


#IWD2020 #EachforEqual #women

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven