Mindmap

Mindmap. Ik maak daar graag gebruik van. Waarom? Het helpt mij, mijn visueel ingestelde hersenen te orderenen. Maar het helpt mij vooral te vertalen wat ik denk.


Maar eerst een korte uitleg wat een mindmap is en hoe het je kan helpen.

Een mindmap is creatieve, effectieve en logische manier om gedachten/ideeen in en uit je hersenen te zetten. Het helpt jezelf uit te dagen, stimuleren en ook te vertalen wat jij denkt of te vertalen wat jij hebt gehoord in de meeting. Een hulpmiddel wat je kan inzetten niet alleen voor jezelf maar ook voor de klant.


Je kan de mindmap inzetten voor het overleg of presentatie, maar het is meest effectief om een organisatiestructuur te weergeven. Met vertakkingen en tekeningen kan er worden uitgedragen hoe de organisatie eruit kan gaan zien of eruit ziet.


Als je het woord mindmap googled kom je ook op diverse websites en bedrijven die dit vaak gebruiken of inzetten. Maar volgens Wikipedia is een mindmap een diagram dat opgebouwd is uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes. Een onderbouwing dat geordend is in de vorm van een boomstructuur rond een centrale thema. (bron: wikipedia)


Wat ik fijn vind van het gebruiken van een mindmap: Je kan de mening/gedachte en/of idee van een ieder verwerken op een creatieve manier. Een idee kan een vertakking zijn in een organisatiestructuur. Maar zo heeft iedereen input en voelt zich gewaardeerd in een meeting. Probeer iedereen mee te laten denken en geef ze de ruimte. Uiteindelijk vinden ze het allemaal leuk.


#waardevolle #deelnemer #mindmap #personalassistent #virtueelassistent #witharti #creatief #organisatie #ondersteuning

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven