Trello list

Trello is mijn #TODOLIST, mijn wekelijks ingedeelde to do list.


Iedereen werkt wel met een vorm van een to do list. De een gebruikt Trello, de ander gebruik To Do ist of gewoon in je agenda. Je hebt echt niet altijd software nodig om een to do list te maken.


Trello wordt door velen gebruikt en het is een visueel taakmanagement systeem dat je kan gebruiken om verschillende redenen. Trello is leuk, want het is gratis en kan je bepaalde acties automatisch laten uitvoeren.


Trello en je agenda worden beide ook gebruikt om bepaalde doelen goed te kunnen beschrijven en vooral visueel te maken. Je zou onderscheidt kunnen maken in je eigen agenda en Trello board. In je agenda kan je je doelen bijhouden en kan jij je trello board gebruiken om de stappen van die doelen te beschrijven.


Door de veelzijdigheid van Trello en de indeling ervan (die je zelf kan bepalen) vind ik het de perfecte software om je to do te creëren.


Trello maakt gebruik van borden, lijsten en kaarten (zie afbeelding)

Bord heet in dit geval Board 1, lijsten zijn TO DO MONDAY, DONE, TO DO TUESDAY etc., kaarten plaats je onder een lijst. En het kan er dan zo uitzien...


Ik werk met verschillende opdrachtgevers en elke opdrachtgever heeft zijn eigen bord. Hun to do lijsten laad ik in mijn weekly works lijst.

Dit kan je doen door gebruik te maken van de Butler knop. Je geeft butler opdrachten om wat taken uit te voeren; Een voorbeeld ervan is kopieer van lijst A, kaart 1 van bord A, naar bord B, lijst A.. (lees: kopieer kaart van board 1, lijst TO DO MONDAY - kaart 1 naar With Arti @ Weekly Works - TO DO DAILY/WEEKLY).


En ziet een dagelijkse- en weekoverzicht voor mij er zo uit:

Mocht er in mijn weekplanning iets wijzigen dan kan ik dat ook makkelijk veranderen. Mijn planning is net als ik, flexibel... En als de opdracht een verandering vraagt en meer aandacht nodig heeft, vind ik het belangrijk om mijn planning daarop te kunnen aanpassen.


In een kaart kan je de gevonden informatie opslaan (en altijd terug vinden). Een kaart werkt simpel en makkelijk. Je kan labels gebruiken voor taakindelingen of prioriteiten (mijn label indeling is gebonden aan een opdracht, dus lichtblauw staat voor opdracht [naam])


Kaart:

Aan een kaart kan je checklist hangen (zie onderstaand afbeelding), vervaldatum aan toevoegen en als je met meerdere leden werkt op 1 board, kan je een lid toevoegen aan een specifieke kaart.


Als een opdracht gereed is, vink je alles af en heb ik mijn butler de opdracht gegeven om een DONE knop aan te maken. Zodra ik op mijn DONE knop klik, verhuist mijn kaart automatisch naar mijn DONE lijst op mijn weekly board. Aan het einde van de week heb ik (via butler) het de opdracht gegeven om de individuele kaarten te kopiëren naar hun originele board in lijst DONE en mijn DONE lijst te archiveren. Zo kan ik mijn bevindingen, adviezen en informatie in mijn archief terug vinden, maar kan ik het ook vinden op de board van mijn opdrachtgever (mocht een opdrachtgever ook werken met Trello, dan kan je samenwerken aan hun board en hebben zij altijd toegang tot de gevonden informatie op dat bord.)


Trello kan je indelen volgens je wensen en doelen die jij voor ogen hebt. (Trello is ook beschikbaar als app voor je smart phone)


Neem een kijkje op de website en als er nog vragen zijn, neem dan gerust even contact op met mij. Ik leg je het met plezier uit.


Have fun!


#trello #todolist #givemeyourtodolist #witharti #personalassistant #organizer #board #sharing #weeklyplanning

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven